Project Description

COACHING

Iedereen is druk bezig. Het gezin, een eigen bedrijf of een job waar je helemaal in opgaat. In al deze drukte vergeten mensen vaak dat ze zelf hun grootste asset zijn. Denk maar aan inspirerende personen zoals Steve Jobs, Hans Bourlon, Gert Verhulst, Wouter Torfs, Marc Coucke, Ann Claes,… Het zijn één voor één boegbeelden en sterkhouders van hun bedrijf. Daarnaast zijn het ook gepassioneerde mensen, die bewust omgaan met hun talenten en daarbij heel authentiek en intuïtief zijn. Ze kennen zichzelf (door vallen en opstaan). Ze hebben hun talenten weten te verbinden met hun passie. Ze verzorgen hun lichaam en eten gezond!

Maar het is een grote misvatting dat enkel CEO’s en managers bezig moeten zijn met hun ‘product IK’. Iedereen zou hier mee bezig moeten zijn. Wil je tenslotte niet het beste uit je leven halen! Wil je achteraf met spijt terugkijken naar je leven en het gevoel hebben dat je er niet alles hebt uitgehaald?  Heb jij het gevoel dat jij jezelf kan zijn, altijd en overal?

‘Product IK’ bestaat uit drie grote blokken: Passie, Talenten en Lichaam. Elk van deze elementen zijn met elkaar verbonden. Elk van ons heeft een andere toegangspoort. Maar elke element heeft voldoende aandacht nodig om in evenwicht te zijn met de andere elementen. Van zodra ze alle drie voldoende aandacht krijgen, kan je je innerlijk leiderschap opnemen. Enkel dan heb je voldoende kracht om in actie te komen en je eigen realiteit, je eigen dromen in actie om te zetten.

Ik geloof oprecht dat ieder van ons dit kan! Het is gewoon een kwestie van de de juiste toegangspoort te vinden. Laten we samen dit pad bewandelen. Binnenkort start ik verschillende workshops op maar je kan me nu al vrijblijvend contacteren voor individuele coaching.

Lichaam

We hebben maar 1 lichaam gekregen en daar moeten we het mee doen. Vele stromingen zijn er nu rond gezond eten: glutenvrij, lactose vrij, Pascal Naessens of Sandra Bekkari volgelingen,… Maar waarom slagen we er niet altijd in om dit vol te houden? En zelfs als we daarin slagen, waarom vallen we toch niet af? Met sporten is het net hetzelfde. Sommigen mensen moeten eerst aan hun lichaam werken alvorens ze het pad van hun passies en talenten kunnen bewandelen maar voor velen is het net omgekeerd. Ze kunnen pas gezond eten en sporten als ze bezig zijn met hun talenten en passie. Denk maar aan de emo-eters onder ons (en geloof me, ik ben er ook eentje).

Talent

Ik ben geen prima ballerina, dat wat niet echt mijn talent. Of dat denk ik toch, want eigenlijk heb ik nooit balletles gevolgd. Elke dag weer ontdek ik nieuwe talenten bij mezelf. Ik ontdek ze nu pas omdat ik ze in het verleden nooit heb moeten gebruiken. Ik ontdek ze omdat ik bezig ben buiten mijn comfortzone. Wat kan ik eigenlijk goed? Waar blink ik van nature in uit? Tot waar zou het mij leiden als ik er ook nog eens moeite voor deed? Talenten en passie gaan meestal hand in hand. Doen we graag wat we goed kunnen of kunnen we goed wat we graag doen? Beide zijn waar!

Passie

Waar gaan onze ogen van blinken? Waar geraken we van in de flow? Wat doet ons stralen en sprankelen?

Waar associeer jij passie mee? Passie is een woord dat te pas en te onpas gebruikt wordt maar voor mij staat passie voor datgene waarvan je levensvreugde krijgt. Wanneer we iets met passie doen, dan ervaren we een zekere flow. De wereld lijkt stil te staan. We voelen ons krachtig en de wereld rondom ons vervaagt. Passie zorgt ervoor dat we kunnen doorzetten op moeilijke momenten.

Kan je je zo een voorbeeld voor de geest halen? Misschien was je aan het schrijven? Misschien wat je zelfs de was aan het doen? Of was je met iets heel banaal bezig? Het vinden van je passie kan voor velen een lijdensweg lijken (omdat ze hun passie nog niet gevonden hebben). Maar iedereen heeft passies, zelfs meerdere en die evolueren ook nog eens in de tijd. Ik ben er zeker van dat er ooit een moment was dat je een flow ervaren hebt. Dat je in de flow zat… Laat ons dit samen ontdekken en verankeren in je leven.